Home & Living

Проектът на интерфейса на KeyRack

Подаване от Марк Гудуин – Сценарий, напускам къщата си, потупвам джобове, погледнете на откритите повърхности, както и викам на SWMBO „Някой виждал ли е моите ключове?“

Ако имате късмет, за да имате биометрична система за влизане на карти или друга електрическа джаджа, която е премахнала нуждата от стандартни алуминиеви или стоманени клавиши, тогава този проект не е за вас. Ако обаче като мен, вие се отваряте ръчно, както и затваряне на прозорци, както и врати, след това прочетете нататък. Бях изморен от непрекъснато да се налага да оправя загадката на липсващите ключове, така че се впуснах в този проект с цел автоматизирам пристигането си, както и заминаване, като използвам стандартни ключове, които бих се интегрирал в „Homevision“, както и на Франк МакАлин “на Франк Макалиндин” Hub Zone Hub ”, както и„ твърда “, за да създаде опция за Catchall, която да разреши ситуацията ми„ изгубени клавиши “, като същевременно се интегрира, както и подобряване на ежедневното ми пристигане, както и опит за отпътуване.

Въведение – Всеки дом варира в зависимост от лицата, обитаващи жилищното пространство, както и живите рутини са склонни да варират в зависимост от възрастта, пола, броя на жителите, доходите им, начин на живот, както и религиозни практики. Тези аспекти са склонни да повлияят на необходимостта и приемането на нови технологии в дома. Моето местообитание или жилищно пространство се състои от двама възрастни, които се интересуват от технологии, но въпреки това обикновено откриваме, че трябва да открием начини за автоматизиране на привидно основните, но обезкуражаващи ежедневни задачи. По този повод взехме решение да се заемем с задачата да разрешим мистерията на изчезващите ключове. След като опитах всеки предлаган или продаваем продукт от свистещи вериги, за да свети в тъмните основни пръстени, домашните ключове все още бяха проблем, както и единственият отговор беше да се открие начин да се получи постоянна, но видима базова станция, която да се интегрира добре с „HomeVision „Присвоих„ HomeVision “задачата да автоматизира светските, но важни задачи на нормален дом, така че се възползвах от тази възможност да интегрирам„ захранването “на моите устройства, както и да запали с домашните клавиши в това, което е известно като „Интерфейс на багажника“.

Веднага се заех с някои изследвания, както и разгледах различни потенциални опции като Ibuttons, RFID, както и магнитно маркиране, всички от които могат да бъдат взаимосвързани в система за автоматизация на къщи. Всеки от тях имаше своите технически предимства, но всички те не успяха, тъй като не можеха психически да съхраняват или държат ключовете. Част от отговора се представи от минал проект на Шон Бойл на неговия „Автоматичен Кийрак“; Това беше функционално, както и разходи ефективно решение. Ограничението му беше с дължината на фиксираната му кабелна телевизия, която се свърза с HomeVision. Ако кабелната телевизия с фиксирана дължина може да бъде заменена с CAT5 кабел, KeyRack ще има по -голяма гъвкавост, свързана с разположението, както и за позициониране.

След няколко разговора с Франк МакАлиндън (с когото преди това бях сътрудничил на хардуера на зоната на сондата), причини окончателната мисъл, че е възможно да се пренастрои един от неговата екранна дъска на сондата, както и да използва новоразработената му Homevison I/0 разширител За да се произведе CAT5, активиран „интерфейс на KeyRack“ за контролера на HomeVision, като добавянето на персонализиран корпус се създава, за да изглежда естетически приятно, за да може да се съчетае в обкръжението на домовете.

Идеята – да имам контролен интерфейс в моята система за автоматизация на къщата, който може да изпълнява определени режими на автоматизация на „пристигането на дома“, както и „излизане от дома“, който също се удвоява като съхранение на ключове. Това би позволило за мен, както и ключовете на Swimbo да се съхраняват по подходящ начин за по -късно извличане, както и да ни доставят техника за настройка на къщата, когато се покажем на къщата си към нашите определени изисквания, както и при излизане от къщата, всички зони се проверяват автоматично като както и захранване.

Предложени функции:-

Влезте вкъщи

Проблем – При пристигането на къщата домът обикновено е тъмен, имам твърде многобройни дистанционни, както и основната светлина е твърде агресивна. Резултатът обикновено е лошо посрещане след убиване на дракони!

Решение – Поставете съществено (3,5 мм щепсел) в съответния гнездо, всички зони в къщата се сканират, за да проверят дали всеки тип устройства е включен, като по този начин сигнализира, че някой е дом. Ако никой не е къща, се активира макрос, за даване на светлини на определени нива, зависими от времето на деня. Това също активира други функции като телевизор/кабел или музика, които са насочени към подходящите зони.

Резултат – Атмосфера на автоматична околна къща без нужда от дистанционни или ръчно управление. Приветствах се от къщата си, както и се чувствам много по -спокойна.

Излезте от дома

Проблем – Когато се опитваме да оставим набързо, не разбираме къде са ключовете, устройствата, както и светлините, трябва да бъдат изключени във всяка зона, за да не говорим за опит да намеря моя бюджет, че това е равно на мега тревожността.

Решение – Когато същественият (3,5 мм щепсел) се отстрани от гнездото, всички зони в къщата са сканираниNED от HomeVision + системата за сонда за настоящ статус. Ако някакъв вид устройства или осветление е включен, той е изключен, както и HomeVision задава режима като далеч от дома.

Резултат – Чрез премахване на съществения (3,5 мм щепсел) от гнездото имате единична основна захранване, което ви позволява да оставите домашното бързо, безопасно, както и тревожността напълно безплатно.

Над возене

Проблем – Ако някой използва устройства или осветление, както и още една употреба желания да остави за кратък период HomeVision трябва да бъде информиран да не променя настоящия статус на къщата …

Решение – Чрез активиране на превключвателя за преобръщане, маркиран O/R, всеки тип или всички клавиши (3,5 мм щепсел) може да бъде отстранен, без да се активират настройките на къщата за изход. Това показва, че всеки вид обитатели на къщи могат да продължат да се наслаждават на съоръженията необезпокоявани.

Хардуерни компоненти

HomeVision – Контролер за автоматизация на къщи

Екран на зоната на сондата – Използва се за задържане на ключ (и) + индикация за светодиоди на потребителя

HomeVision I/O Expander – Интерфейс между HomeVision + KeyRack

X10 Chime Module – Обратна връзка за състоянието за режим на отмяна

3,5 мм стерео щепсели – използвани за клавиши

12V захранване – Необходимо за захранване на монитора на зоната на сондата

CAT5 кабелна телевизия – кабелна телевизия, необходима за свързване на KeyRack с HV

Софтуер

HomeVision XL – изпълнява макроси + чете HV I/O разширителя

Настройка/конфигурация

Хардуерна интеграция и конфигурация

1. Захранване на контролера на HomeVision, както и свързва HomeVision I/0 Expander Hardware с помощта на 14 -пинов кабелен телевизор към шината за растеж на Homevisions.

Фигура 1: Expander Homevision I/0

2. Назначен HomeVision I/0 Expander Hardware Специален I2C адрес чрез адресиране на 3 -те си програми за програмиране. На KeyRack беше предоставен I2C адрес от 116 (устройство 3). Ако използвате конвенционален HV софтуер или 3A, ако използвате софтуера HomeVision XL.

3. Отстранете единия край на кабелната телевизия CAT5, както и съблече проводниците, както и продължи да свързва CAT5 проводниците към HomeVision I/0 Expander винтови конектори (вход).

HomeVision I/0 разширители:

CAT5 кабелна телевизия HV I/O Expander Port
Зелено бяло порт 1
Зелен порт 2
Синьо бял порт 3
Син порт 4
Оранжево бяло порт 5
Оранжев порт 6
Кафяво бяло +12V
Кафяв 0V

4. Идеята за свързване на 12V захранване беше отстранена, както и проводници, съблечени назад. След това положителният ( +) проводник беше прикрепен към изхода +12V на HV I/0 разширителя с кафявия бял CAT5 тел. Отрицателният (-) проводник, свързан към 0V връзка с кафявия CAT5 проводник. Моля, обърнете внимание, че кракът +12V трябва да бъде слети. Препоръчайте да използвате предпазител за нулиране, оценен на приблизително 100mA.

5. Включете в кабелната телевизия CAT5 в гнездото на монитора на сондата, след което отново свързаха захранването към контролера на HomeVision, след което продължи да свързва захранването за разширителя HV I/0. Светодиодът на екранната дъска на зоната на сондата се запали, както и показа всичките шест светодиоди като зелени, така че всички изглеждат добре.

Фигура 2: Екранна платка на зоната на сондата

Конфигурация на софтуера

1. Редактиран регистърът на Windows, за да активира команди „I2C“ в HomeVisionXL.

2. Създаден макрос за HomeVision, за да прочете състоянието на разширителя HV I/0. Този макрос формира основната механика за KeyRack.

Фигура 3: I2C макрос за разширителя HV I/0

Фигура 4: I2C макрос за разширителя HV I/0

Тестване на разширителя HV I/0

За да проверя дали HomeVision е четено съответните 12C състояния на разширителя HV I/0, вмъкнах съществено (3.5M стерео щепсел) в екрана на зоната на сондата. Тогава бих проверил подходящата променлива. По същия начин вмъкването на щепсел във всеки тип от гнездата причинява съответния потребител, който води до модификация, показващ „зелено“ на „червено“. Проверих всичките 6 входа, както и те промениха състоянието си от „зелено“ на „червено“.

Персонализирани модификации на жилища и хардуер – С интерфейса на прототипа на KeyRack нагоре, както и работещ, следващият етап беше да се стилизира персонализираният корпус на KeyRack, както и добавянето на превключване на превключвателя към платката на монитора на зоната на сондата, за да се даде възможност за функция за отмяна. Тъй като KeyRack трябваше да бъде на екрана в дома, не е скрит извън полезрението в „възел 0“ или гардероб за автоматизация, беше важно стилът да бъде естетически приятен с чисти линии, за да допълни опита ми за минималистично усещане. Чистите линии са важни, за да се гарантира, че проектът постига закупуване на потребители или приемане, тъй като Swimbo ще откаже всичко твърде визуално смущаващо, което потенциално може да наруши декорацията, както и цветовата схема. Първоначално искахме корпус на бял квадрат с подобен размер на монитора на зоната на сондата; Въпреки това, Франк МакАлин се разговаря с гравьорите, които излязоха с концепцията за използване на алуминиева повърхност на четката с много повече форма на клин, която беше прекрасна по идея, но дори и много по -добре, когато готовият резултат беше доставен.

Фигури 5: Персонализирано жилище на KeyRack

Фигури 6: Персонализирано жилище на KeyRack

Нагоре, както и да работим с прототипа на Keyrack Mechanics в пълна експлоатация, последната STВъзрастта беше стилът на режимите на KeyRack. Swimbo, както и аз взех решение, че най -добрият път беше да проведем анализ на нашия живот, както и социални процедури за нормален 24 -часов период, това ще бъде проверено спрямо график за делнични дни, както и график за уикенда. Ще бъде създаден отделен график, който да вземе предвид всеки тип гости, които може да сме забавни. След като разработихме графика, ние се разразихме дали трябва да използваме звън, за да разкрием, че е зададено отмяна на системата. Съгласно беше обаче, че звънът трябва да остане, тъй като е от съществено значение да се разбере кога е завършено отмяната.

За да могат настройките да работят ефективно, трябваше да разгледаме рутините, както и моделите на потребителите, както и да поставим настроенията в контекст по отношение на това кой е присъствал по кое време. Например, имам стресираща задача, както и при връщане у дома, се наслаждавам на атмосфера на околната среда, включително затъмнени светлини, както и успокояваща музика. В резултат на това създадох настроение, подходящо за тези цели, което нарекох „режимът на пристигането на къщата“, вижте таблицата в настройките на делничния ден по -долу. Този режим обаче е ефективен само ако нямаме гости, тъй като настроението може да е малко прекалено спокойно. Като част от този процес взехме решение, че всеки, който предприема такъв проект, трябва да извърши обширен контекстуален преглед на настройките, както и как точно ще ни направи, както и на всеки, който споделя нашето местообитание, както и подсъзнателните психологически сигнали, които, които се чувстват, които споделят нашето местообитание, както и подсъзнателните психологически сигнали Те могат да дават заем на всякакъв вид предоставена настройка.

Също така беше съгласие, че за уикенда да бъдат изградени отделна група настройки. Отново това се дължи на желанието да се отдели психологически уикенда от делничните дни. Разгледахме нашите модели на поведение от делничен ден, както и през уикенда, както и се отнасяхме до окончателната мисъл, че обичаме да се размотаваме след работа, докато ни харесва по -висок октанов уикенд. В резултат на това взехме решение да имаме по -светло осветление, избрана музика, която беше много по -оптимистична, както и обикновено се стремете да създаде балансирана, но приповдигняваща се атмосфера през уикенда, която би поддържала удобни боги, писане или четене, готвене, както и забавление на гостите. Изборът на режим в делничните дни се концентрира върху максимално отношение, както и де-стрес след трудна работа.

Различните режими са описани по -долу за настройките „делничен ден“:

Влезте вкъщи

Сутрешен режим [6:00 – 8:00]

Ако имам ранна сутрешна джогинг, при завръщането ми се изпълняват нормалните ми сутрешни настройки.

Действие
Телевизорът за спалня е включен, както и каналът на кабелната телевизия се променя за новините, както и сутрешното осветление, зададено на 70%.

В режим на работа [8:00 – 18:00]

Ако някой пристигне къща в работно време, само режимът на осветление се активира.

Действия
Цялото домашно осветление е 75%

Режим на пристигане [18:00 – 20:00]

При пристигането на къща осветлението е затъмнено, както и подходяща атмосферна музика е избрана за The Kickened Back Welcome House.

Действия
CD Jukebox е включен, както и „Lounge Music“ е избран за салона, както и за цялото домашно осветление е настроено на 65%.

Вечерен режим [20:00 – 21:00]

Ако някой пристигне къща късно след дълъг работен ден, се избира много по -успокояващ начин на музика с по -ниски нива на светлина.

Действия
CD Jukebox е включен, както и „Mood Music“ е избран за салона, както и цялото домашно осветление е настроено на 45%.

Късен вечерен режим [21:00 – 12:00]

Ако сме били навън, при замяна системата за домашно забавление се активира, показвайки списък на програми, подходящи за проверка.

Действия
PVR режимът е избран, за да видите какво Tivo е записал за деня? както и салоните са настроени за 30%.

Нощен режим [12:00 – 6:00]

Ако сме били навън, при връщане е избран само режимът на осветление.

Действия
Цялото домашно осветление е настроено на 20% с световен домашен таймер, настроен да захранва всички зони за 30 минути.

Излезте от домашния режим

Налични 24 часа

Изходната къща е фиксиран режим. Той е настроен за захранване на устройства, осветление във всички зони, както и за задаване на флаг за изход. Действия
Всички зони на дома са сканирани за статус, всеки тип устройства или осветление, които са включени, е захранван, както и режимът „далеч от дома“.

Резултат

KeyRack се издига, както и се кандидатира за повече от 3 месеца без проблеми. Доказано е, че е много отзивчив, както и стабилен. Открихме, че ни е предоставил специален начин да премахнем зависимостта от дистанционните контроли при настройка, както и захранващи зони; Към днешна дата не сме поставили набор от ключове, като се има предвид, че реализацията. Физическият стил има огромен успех, както и SWMBO (тя, която трябва да се подчини), отбеляза начина, по който се е включил бързо в съществуващата ни рутина на къщата, като същевременно подобри цялостния ни опит за автоматизация в HOM